λογότυπο,εικόνα για σύνδεση με την αρχική σελίδα

ΜΑΡΓΕΤΟΥΛΗΣ ΝΙΚ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ-ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Laser

εφαρμογή laser στον αυχένα Το Laser είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του 20ου αιώνα που άνοιξε νέους δρόμους στην εξέλιξη της επιστήμης της φυσικοθεραπείας. Περίπου το 95% των ακτίνων Laser, διεισδύουν στο σώμα και μπορούν να φτάσουν σε πολύ μεγαλύτερο βάθος από ότι οι υπόλοιπες θεραπευτικές συσκευές. Ο όρος Laser προήρθε από τα αρχικά των Αγγλικών λέξεων: Light amplification by stimulated emission of radiation. Ενίσχυση δηλαδή, του φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας. Στο φαινόμενο αυτό βασίζεται και η λειτουργιά των συσκευών παραγωγής του Laser. Τα θεραπευτικά αποτελέσματα των Laser οφείλονται κυρίως στην αναγέννηση και ανάπλαση των κυττάρων της πάσχουσας περιοχής, στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, στην αντιφλεγμονώδη και αποιδηματική επίδραση της ακτινοβολίας, πρωτογενώς στην αναλγησία και δευτερογενώς στη λύση του μυϊκού σπασμού στην πάσχουσα περιοχή.

Η εφαρμογή του ενδείκνυται για:

Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του αντενδείκνυται σε αιμορραγικές καταστάσεις, σε κακοήθεις νεοπλασίες (καρκίνος), πλησίον του θυρεοειδή και των ματιών.


εφαρμογή laser στο γόνατο εφαρμογή laser στην κλείδα εφαρμογή laser στο γόνατο ενώ είναι τεντωμένο το πόδι εφαρμογή laser στο γόνατο ενώ είναι λυγισμένο το πόδι


Επιστροφή στην αρχή
της σελίδας